Cylindervägen 12 131 27 Nacka strand
Ring oss: 08 - 635 34 50

Slipteknologi

Search

Produkter och lösningar

Ehn & Land har ett komplett program inom slipning och kan alltid erbjuda helhetslösningar, viktigt för kvaliteten och slutresultatet. Produktsortimentet är brett där Haas stora modellprogram är basen. Dessutom finns ett komplett produktsortiment inom centerless-slipning, plan- och profilslipning, skivskärpning- och profileringsutrustning, rundslipning, läppning samt eggavrundning och polering. Därutöver erbjuder Ehn & Land ett komplett sortiment av slipskivor, slipvätskor, skärputrustning etc. Allt för att kunna leverera bästa möjliga helhetslösning till varje kund.

Haas maskiner passar bra för svensk industri, med stora krav på hög kvalitet. En av de stora fördelarna med Haas slipmaskiner är att arbetsstycken som kräver flera operationstyper, kan slipas färdiga i en uppspänning. Att kunna utföra flera moment i en maskin är kostnadseffektivt och ger stor flexibilitet i produktionen. Det innebär att man sparar produktionstid och verkstadsyta samtidigt som man klarar sig med färre maskiner.

Kompetens och mervärden

Förutom att vi alltid kan erbjuda den sliputrustning som krävs så samarbetar vi med våra kunder hela vägen, från rådgivning och leverans till support, service och utbildning. Ehn & Lands teoretiska sliputbildning – Slipakademin är mycket populär och under de senaste åren har drygt 100-talet personer genomgått utbildningen. Under två dagar får deltagarna bland annat gå igenom de olika operationstyperna av rund-, centerless-, plan-, verktygs- och hålslipning.

Slipning är en av kärnverksamheterna för Ehn & Land. Det har gjort att vi oftast är dem svensk industri först vänder sig till när man behöver en lösning. Vi fokuserar på slipning, har stor kompetens på området och jobbar hela tiden på att förbättra sortimentet. Vår strävan är att vara kompletta inom slipning och att hela tiden ligga i framkant.